Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο
Ξενώνας Ρόπτρο

Παραδοσιακος ξενωνας

Σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ηπείρου, τα Δολιανά, σε μικρή απόσταση από τα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια, εκεί όπου το φυσικό κάλλος συναντά την ιστορία και την παράδοση, δημιουργήσαμε με μεράκι, έναν όμορφο και παραδοσιακό ξενώνα, έτοιμο να σας υποδεχτεί προσφέροντάς σας μία άνετη διαμονή και μία ιδιαίτερα ποιοτική φιλοξενία.

Το κατάλυμα απέχει 42 χλμ από τα Ιωάννινα μια διαδρομή περίπου 30 λεπτά, απέχει 30 λεπτά από τα Ζαγοροχώρια και είναι κομβικό σημείο για τις μετακινήσεις σας.

Τα Δολιανά είναι χωριό του νομού Ιωαννίνων, 2 χλμ από τον οδικό άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς (σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας).Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλιότερα χωριά του Δήμου Πωγωνίου περιτριγυρισμένο από δάση βελανιδιάς. Είναι χτισμένο πάνω σε πέντε λόφους από τους οποίους είναι ορατή ολόκληρη η κοιλάδα του Ποταμού Καλαμά, θεωρείται δε το πνευματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής. Το όνομα του χωριού αναφέρεται με την σημασία «τόπος χαμηλός» και ετυμολογείται από την σλαβική λέξη Doljane «ο κάτοικος της κοιλάδας».

Στις 19.01.2009 με σεβασμό στην ομορφιά του τοπίου και του χωριού, στην κληρονομιά των γονιών μας άρχισαν οι εργασίες αναπαλαίωσης του σπιτιού μας. Θέλοντας να δώσουμε μια άλλη διάσταση στη περιοχή μας και σε όλο το συγκρότημα χρησιμοποιήθηκαν υλικά, πέτρες και οικολογικά χρώματα.Για τη κατάσκευή επιστρατεύτηκαν μάστορες από την πειριοχή.Η δε εξωτερική και εσωτερική αρχιτεκτόνικη έγινε με τη καθοδήγηση του έμπειρου και μοναδικού Πέτρου Οικονομίδη και με τις αρχιτεκτονικές εμπνεύσεις της Ρούλας Στισακτάκη.Το καλοκαίρι του 2014 όλα ήταν έτοιμα.

Φύση & Δραστηριότητες

Μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες κατά την παραμονή σας. Η γύρω περιοχές είναι ιδανικές για Rafting στον Αωό και Βοϊδομάτη, Monoraft, Canyoning, Hiking, Trekking κ.α. Το προσωπικό του ξενοδοχείου μπορεί να προγραμματίσει για εσας την συμμετοχή σε δραστηριότητες στην γύρω περιοχή, όπως πεζοπορία, ράφτινγκ και άλλες δραστηριότητες κατόπιν συμφωνίας.

Πληροφοριες